Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Roth, V. - Pobunjena

 m 98386...No svaki izbor ima svoje posljedice, a dok nemir provaljuje iz svih frakcija oko nje, Tris Prior mora nastaviti u pokušaju spašavanja onih koje voli – i same sebe – boreći se usput s mnogim pitanjima koja je proganjaju, svojom tugom i nastojanjem da oprosti, svojim identitetom i odanošću, politikom i ljubavlju. Boreći se za opstanak u razrušenom svijetu… istina je njezina jedina nada.

 Tris je preživjela brutalan napad na svoj bivši dom i obitelj. No, platila je užasnu cijenu. Razapeta tugom i osjećajem krivice, postaje još neustrašivija dok se bori da prihvati svoju novu budućnost. Pa ipak, ako Tris želi razotkriti istinu o svojem svijetu, mora biti snažnija no ikada… jer ispred nje leže još šokantnije mogućnosti izbora o kojima će morati donijeti odluku, i mnoge žrtve…

 „Roth zna pisati – ljubavna priča, zamršen zaplet

i poseban ugođaj iznjedrili su nezaboravan roman.”

 Publishers Weekly

Roman Pobunjena osvojio je sljedeće nagrade Goodreads Choicea za 2012. godinu: Najbolja fantazija za starije tinejdžere, Nagrada za najbolje djelo znanstvene fantastike i Nagrada za najboljeg autora za 2012. godinu. Taj je roman nominiran za Nagradu knjige po izboru djece, u kategoriji Tinejdžerska knjiga godine i Autor godine.

Veronica Roth, spisateljica koja ima 25 godina i koja je studirala kreativno pisanje na Northwestern University, dok je imala samo 22 godine nastupila je vrlo uspješno s ovim romanom koji je postao jedan od najvećih bestselera u 2011. godini.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00