Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Womersley, C. - Shrvan

shrvanGodina je 1919. i Quinn Walker vraća se kući iz Velikog rata. Australijom hara španjolska gripa: škole su zatvorene, granice čuvaju naoružani ljudi, a putovanja vlakom strogo se kontroliraju. Šapuće se da dolazi kraj svijeta.
Deset godina prije Quinn je iz svoga rodnoga grada Flinta pobjegao pred optužbom za užasan zločin. U noći velike oluje njegova mlađa sestra Sarah pronađena je polugola i mrtva u napuštenom štaglju, a Quinn je bio uz nju, s krvavim nožem u rukama.
Kad je te noći nestao, umjesto njega u Flintu su nastavili živjeti strah, prijetnja i želja za osvetom – crna legenda koja će ga dočekati kada se vrati, promijenjen godinama i ratom, progonjen glasovima i slikama.
I tu nije kraj tajnama.
Skrivajući se nadomak grada, u veličanstvenom krajoliku Novog Južnog Walesa Quinn će na svojim lutanjima susresti Sadie Fox, zagonetnu djevojčicu bez roditelja, koja o njemu i zločinu koji ga progoni zna više nego što bi trebala. Svijet koji progovara kroz Sadie ohrabrit će ga da potraži pravdu.
Shrvan Chrisa Womersleyja roman je o duhovima koji nas pokreću i čine našu zbilju. Ova iznimno snažna i poetična priča o hrabrosti, gubitku, patnji, ljubavi i spasenju predstavila ga je kao jedan od najmoćnijih novih glasova suvremene australske književnosti.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00