Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Benacquista T. - Malavita

 

Malavita-Tonino-BenacquistaŠto bi se dogodilo kada bi FBI u sklopu programa zaštite svjedoka obitelj Soprano smjestio u Normandiju? Ovo je premisa "Malavite", zabavnog i intrigantnog romana Tonina Benacguiste koji je Lucu Bessonu poslužio kao inspiracija za istoimeni film s Robertom De Nirom i Michelle Pfeiffer u glavnim ulogama.
Američka obitelj nastanjuje se u mjestu Cholong-sur-Avre u Normandiji. Otac Fred piše knjigu o iskrcavanju Saveznika, majka Maggie volontira u lokalnoj nevladinoj udruzi, kći Belle zaokupljena je svojom jedinstvenom pojavom, a sin Warren uvijek je svima na usluzi. Problem je u tome što obitelj Blake nije onakva kakvom se predstavlja, jer tata Fred nije pisac, već bivši šef njujorškoga mafijaškog klana...

Oslanjajući se na svoje iskustvo sina talijanskih imigranata, Benacguista se u ovome romanu odlučio našaliti na račun poimanja mafije, američke kulture i francuskog snobizma. "Malavita" je duhovito i simpatično štivo s pregršt aluzija na filmove i serije o mafiji, od Obitelji Soprano do Dobrih momaka Martina Scorsesea, koji je i producent filmske adaptacije Benacguistinog romana.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00