Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Nezirović, J. - Klopka za četvero

klopkaEnergična, brza, neodoljivo magnetična priča, ispričana kroz fokus četiri znatno različita pogleda, razotkriva problem maloljetničke delinkvencije, progovara o motivu osvete kao posljedice impotentnosti i korumpiranosti društvenih struktura, dok iz aspekta dvaju bračnih parova, beskompromisno osvjetljava suvremene, urbane brakove i odgoj djece u doba konzumerizma i komercijalizacije te osjećaj nemoći nad nedostignutom apstrakcijom sreće u vremenu pritisnutom brzim tempom i osamljenošću čovjeka unutar zajednice.
Jedan nastavnik zarobljen brakom u krizi. Jedan poduzetnik novog kova, čovjek koji vjeruje da ono što se poželi treba samo uzeti. Dvije supruge, svaka na svoj način uhvaćene u klopku: jedna klopku patrijarhata, druga u klopku mita o građanskoj sreći. I troje djece koja su – u dobru i zlu – slika svojih roditelja. I jedan preljub. I jedan grad u tranziciji. I – na koncu – jedna bejzbol-palica.
Tako izgleda opis Nezirovićeva romana ‘Klopka za četvero’. Četvero odraslih likova tipični su pripadnici tranzicijske srednje klase, ljudi koje razdvaja naobrazba i kultura, ali zajedničko im je što su zagazili u ono što Dante zove ‘sredina životnog puta’ i što nisu sretni. Jedan incident iz crne kronike povezat će to četvero likova u vrtlog, koji će biti i erotski i kriminalistički, a koji nas vodi prema trilerskom finalu.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00