Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Picoult, J.- Deseti krug

 
134189 3Trixie Stone je četrnaest godina i po prvi je puta je zaljubljena. Ona je i zjenica očeva oka – odlična učenica, prekrasna i omiljena, djevojka kojoj je Daniel Stone oduvijek bio uzor i njezin osobni junak. Sve dok se sve što je Trixie vjerovala o svojoj obitelji ne razotkrije kao najobičnija obmana.

Petnaest je godina Daniel Stone živio kao miran, staložen muškarac: svakodnevno je bio s Trixie kod kuće, a svoj posao crtača stripova nikada nije stavljao ispred karijere svoje voljene žene, profesorice na lokalnom sveučilištu. No davno je on bio potpuno drugačiji čovjek: dok je odrastao kao jedini bijeli dječak u eskimskom naselju, bespoštedno su ga zadirkivali zbog boje njegove kože. Tada je naučio nikome ne ostati dužan: krao je, pio i varao i tako se izvukao iz nepogodne mu okoline. Kako bi zaslužio svoje mjesto u krugu obitelji odlučio je ponovno osmisliti priču o vlastitoj prošlosti, a bijes kanalizirati kroz stranice stripova. Vjerovao je da je mračna prošlost dobro zakopana. Sve do sad. Je li moguće da je dječak od čije je pojave Trixieino lice zasjalo, baš onaj koji će joj oteti djetinjstvo zauvijek? Ona tako misli, a to je sve što Daniel treba znati da se upusti na putovanje do pakla i natrag kako bi svoju kći zaštitio.

Nakon uspješnice Čuvarica sestre svoje, pred čitateljima je još jedan karakteristično šarmantan i neobjašnjivo snažan roman Jodie Picoult. Hrvatski prijevod Desetog kruga djelo je Monike Bregović.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00