Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Carlson W. B. - Tesla

teslaNikola Tesla uvelike je pridonio električnoj revoluciji koja je preobrazila svijet u osvit 20. stoljeća. Njegov vizionarski pristup i čudesne zamisli do dana današnjeg privlače pažnju znanstvenika, poštovatelja i medija. Bio je genijalan izumitelj, umnogome ispred svoga vremena, ali i neobičan čovjek ekscentričnih navika. 

W. Bernard Carlson demistificira legendarnog izumitelja, smještajući ga unutar kulturnog i tehnološkog konteksta njegova vremena i fokusirajući se na njegove izume kao takve, ali i na stvaranje i održavanje njegove slave. Oslanjajući se na izvorne dokumente iz Teslinog privatnog i javnog života, Carlson pokazuje kako je Tesla bio izumitelj koji je tražio savršeno eksperimentalno ostvarenje velikih ideja i principa i koji je na fascinantan način predstavljao javnosti svoje izume. 

"Tesla : Izumitelj električnog doba" obimna je studija Teslina života i rada koja ga smješta u kontekst njegova vremena, istražuje njegove obiteljske korijene, ideale koji su ga vodili, izvorište njegova genija i njegovih izuma te baca novo svjetlo na Teslin vizionarski pristup izumima i poslovnim strategijama iza njegovih najznačajnijih tehnoloških otkrića.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00