Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Hampamer A. - Očuh i kopile

ocuh'Očuh i Kopile' potresna je priča o životu jedne djevojčice i jedne starice. Dok jedna svakodnevno dobiva batine i prolazi kroz horor svog djetinjstva, druga priča iscjeljujuće priče koje djevojčici pomažu kročiti kroz pakao života.
Aiya i Tara susreću se opet mnogo godina kasnije pred samu Tarinu smrt. Aiya dolazi u gradić gdje  Tara sada živi kako bi se oprostila od starice koja joj je promijenila život i odredila usud, a Tara je čeka kako bi joj predala svoje životno poslanje i potakla je na služenje i pomaganje drugima.
Dok jednu čeka put prema svjetlu iza tunela, druga nastavlja put dobrote i suosjećanja tražeći tako svoj put prema oslobođenju. Kroz potresne priče iz Aiyinog djetinjstva autorica progovara o ljubavi i strahu, mržnji i opraštanju, suosjećanju i pomaganju koje nas može voditi kroz život kad izgleda da je sve izgubilo smisao.
Tarine priče podsjećaju nas na poznate životne istine: Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi; Kako siješ, tako ćeš i žeti; Samo promjena je stalna i mnoge druge. Ispričane kroz autobiografsku potku autoričinog djetinjstva priče progovaraju o borbi protiv nasilja, posebice u obitelji, te unose svjetlo tamo gdje mrak straha zaprječuje put ljubavi i hrabrosti za promjene

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00