Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Sahepard, L.- Probodeno srce

112018Novi roman autorice Fatalne bliskosti 

Da austrijski plemić von Reisenberg nije ponudio veliku donaciju Oxfordskom sveučilištu, viktorijanski detektiv Charles Maddox ne bi dobio naoko beznačajan zadatak – otići u Beč i istražiti tog velikodušnog donatora. Spremno je napustio napučene londonske ulice i prepustio se ugodama dvorca u okolici Beča i društvu tajanstvenog baruna von Reisenberga koji, unatoč besprijekornom odgoju i obrazovanju, ubrzo postaje žrtvom zastrašujućih šaputanja i mračnih legendi. 
Danju se činilo da je sve u redu, no noću su ga progonile zastrašujuće sjene u mračnim hodnicima, a onda su ga neobične zgode uvjerile da se grdno vara. 
Zgrožen užasom koji je otkrio, Maddox se poražen vraća kući. No, mora razriješiti slučaj prije nego što ponovno poteče krv. Lynn Shepherd je i u novom romana potvrdila visoke standarde briljatne beletristike, a njezina vrhunski ispričana proza progonit će čitatelja i nakon što zatvori korice knjige. 


Iz recenzija: 
Još jedan domišljati uradak sa zapanjujućim krajem autorice Lynn Shepherd, koja se specijalizirala za preobražaj klasičnih romana u pametne, složene mystery-uratke koje treba riješiti njihov uznemireni junak. 
Kirkus Reviews 

Napet, mračan roman koji čitatelj ne ispušta iz ruku… Uznemirujuće štivo majstorski napisano … Nova pripovijest zastrašujućeg ugođaja u kojoj će uživati ljubitelji Drakule. 
Historical Novels Review 


Bilješka o autorici: 
Lynn Shepherd popularna je autorica povijesnih krimića Ubojstvo u Mansfield Parku (Murder at Mansfield Park), Samotna kuća (The Solitary House) i Fatalna bliskost (A Fatal Likeness). 
Doktorirala je englesku književnost na Oxfordu, a ljubav prema klasicima prenijela je u svoje romane. Bila je profesionalni copywriter više od desetljeća. 
Posebno se ponosi svjetskom humanitarnom i ekološkom udrugom Voda života koja je do sada omogućila pitku vodu za pet milijuna ljudi u Africi. 

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00