Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Pobi, R. - Grad prozora

on Četvrtak, 14 Listopad 2021. Posted in Noviteti

Pobi, R. - Grad prozora

Lucas Page je profesor matematike i astrofizike na sveučilištu Columbia. U slobodno vrijeme piše knjige i uživa u mirnom životu okružen obitelji, suprugom Erin i petoro usvojene djece. Badnje veče je vrijeme kad ne očekuje da mu netko pozvoni na vrata.

 Lucas Page nije samo samozatajni profesor i povučeni obiteljski čovjek. On je jedan od najčuvenijih agenata koje je FBI ikada imao. Sada je umirovljen nakon što je u svojoj posljednjoj akciji ostao je bez obje noge, jedne ruke i oka. Opremljen vrhunskim protezama pravi se da živi normalan život. Opremljen je i vrhunskim umom koji je u stanju vidjeti sve ono što drugi ne vide. Sada ga ne koristi.
I zato će, kada mu se na vratima pojavi bivši šef i zamoli ga da mu pomogne pronaći snajperistu koji je nevjerojatnim hitcem u noćnoj mećavi ubio njegovog bivšeg partnera, Lucas Page obući kaput i izaći u zimsku noć ne razmišljajući.
Briljantnom matematičkom dedukcijom kojom može osvijetliti najtamnije mjesto zločina, Lucas će se korak po korak približiti identitetu snajperiste. Koji i dalje nastavlja svoj ludi pohod ubijajući policijske službenike naizgled bez ikakvog smisla i logike.
No kada serijski ubojica osjeti da mu je Lucas za petama, pokazat će se da sva medijska izloženost i stara slava agenta FBI-a Lucasu ni najmanje ne pomažu, naprotiv, on i njegova obitelj postat će idući cilj snajperiste koji nikada ne promašuje metu.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00