Dobrodošli na internet stranice Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Novosti

2021. - Godina čitanja u Hrvatskoj

on Srijeda, 17 Veljača 2021. Posted in Novosti

2021. - Godina čitanja u Hrvatskoj

Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, koju je Vlada usvojila 2017. - 2022. godine, a koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.  Uslijed pandemije i smanjene mogućnosti organizacije i sudjelovanja u kulturnim događanjima, na dosada uobičajene načine, jedna od kulturnih djelatnosti koja bi u ovoj situaciji mogla priskrbiti više pozornosti i vremena jest upravo čitanje

Čitanje povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju. Puno je različitih emocionalno-spoznajnih, stručnih i korisnih razloga za poticanje čitanje, ali jednako tako je važno čitanje koje razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek mjerljive, vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice.
 
I stoga dragi naši čitatelji, čitajmo da ne ostanemo bez riječi! 🥰📖

 

Istraživanje čitateljskih navika uslijed pandemije COVID-19

on Utorak, 16 Veljača 2021. Posted in Novosti

Dragi naši čitatelji, molimo Vas da odvojite kratko vrijeme za popunjavanje upitnika "Istraživanje čitateljskih navika uslijed pandemije COVID-19" koji je namijenjen svim čitateljima, a kreiran je od strane Odsjeka za informacijske znanosti, Filozofskog fakultet Osijek autora Srđana Lukačevića, višeg knjižničara. Između ostalog, cilj ankete je utvrditi čitateljske navike i mijenjaju li  se iste uslijed pandemije COVID-19.
Anketa je anonimna i neće oduzeti više od 10 minuta vašeg vremena.

𝐔𝐧𝐚𝐩𝐫𝐢𝐣𝐞𝐝 𝐡𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐬𝐯𝐢𝐦𝐚!  ❤📚

Upitnik: https://bit.ly/3d8Zc9k

Valentinovo 2021.

on Četvrtak, 11 Veljača 2021. Posted in Novosti

Valentinovo 2021.
U skladu s epidemiološkim uvjetima i propisanim pravilima, u srijedu 10.02. je u knjižnici održana radionica u suradnji sa 6. b razredom OŠ Julije Benešića uz pratnju nastavnice Nataše Horvat.
Pogledali smo prezentaciju sa najzanimljivijim činjenicama o Valentinovu, te provjerili svoje znanje kratkim kvizom prigodne tematike.
Učenici su pročitali njihove autorske pjesme, objasnili njihove fotografije koje njih asociraju na ljubav a za zadatak su dobili obraditi djelo poznate autorice Sanje Pilić – "Što cure govore? Što dečki govore?" te napisati kratak osvrt o djelu koje ćemo naknadno objaviti.
Ljubav pokreće svijet. Ona je jedna od najsnažnijih sila s kojima se susrećemo u životu. Kakav bi život uopće bio bez ljubavi?
<<  1 [23 4 5 6  >>  

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00