Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Novosti

DAN DJEČJE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI ILOK : Vrijeme je za priču

on Petak, 31 Ožujak 2023. Posted in Novosti

DAN DJEČJE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI ILOK : Vrijeme je za priču

Povodom „Dana dječje knjige“ koje smo obilježili 31. ožujka 2023. godine u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Ilok održano je pripovijedanje bajki za učenike OŠ dr. Franje Tuđmana Šarengrad, PŠ Bapska i PŠ Mohovo u pratnji njihovih učiteljica Ivane Kovač, Melite Jurgec, Ksenije Zaborsky, Margarete Bošnjaković i Jadranke Boban koje je izvela bajkopričalica Sandra Vukoja. Tom prigodom su djeca različitih uzrasta mogla uživati u pričama o nestvarnim likovima, lijepim i čudesnim događajima. Tijekom kazivanja priče bajkopričalica Sandra je uključivala djecu u svoje pripovijedanje gdje su upravo oni svojom maštom upotpunjavali bajkovit i čudesan svijet mašte same autorice. Pa su svi zajedno i otpjevali veselu vilinsku pjesmu!🧚‍♂️

Sandra Vukoja je pripovjedačica bajki i priča iz Slavonskog Broda poznatija pod umjetničkim imenom „Bajkopričalica Sandra“. Od 2009. godine pripovijeda svoje autorske, narodne i terapeutske priče u kojima je i edukatorica na području storytellinga, govorenja i javnog nastupa. Urednica je i pripovjedačica u televizijskoj emisiji „Vilinska čajanka“ i radijskoj emisiji „Pidžama“. Povremeno surađuje s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, dislocirani studij Slavonski Brod gdje kao gošća predavačica održava stručna predavanja o svojim pripovjedačkim iskustvima. Svoje predavanje održala je i na Međunarodnoj studentskoj konferenciji Veliki dječji književnici/ice. Ostvarila je brojne nastupe među kojima se ističe redovno sudjelovanje na manifestaciji „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ i „Legendfestu“ u Istri.

28. LUTKARSKO PROLJEĆE U ILOKU

on Srijeda, 15 Ožujak 2023. Posted in Novosti

28. LUTKARSKO PROLJEĆE U ILOKU

Od 27. do 30. ožujka 2023. godine u Gradu Iloku započinje 28. Lutkarsko proljeće pod pokroviteljstvom Grada Iloka, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture i medija RH u organizaciji UO Asser Savus i Gradske knjižnice i čitaonice Ilok u okviru kojega će u Iloku biti prikazane četiri dječje predstave. 

Predstave će biti odigrane u Slovačkom domu u Iloku, a ulaz na sve predstave je besplatan. Neka, na radost najmlađih, slavlje lutkarske umjetnosti započne po 28. put!

POSJET DV CRVENKAPICA GRADSKOJ KNJIŽNICI

on Petak, 10 Ožujak 2023. Posted in Novosti

POSJET DV CRVENKAPICA GRADSKOJ KNJIŽNICI

Grupa "Kockice" Dječjeg vrtića Crvenkapica jutros je posjetila Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ilok sa svojim tetama Zdenkom Ivanikom i Silvijom Dobošević. Tijekom posjete dječica su se igrala sa igračkama, crtala i istraživala što se to skriva u slikovnicama. Zatim su u knjižnici odabrali nekoliko slikovnica koje su odnijeli sa sobom u vrtić. Nadamo se da će nas ponovo posjetiti i jako se tome veselimo! 🥰

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00