Dobrodošli na internet stranice Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

ILOČKI POLUMARATON 2021

u Ponedjeljak, 26 Travanj 2021. Objavljeno u Novosti

Povodom održavanja Iločkog polumaratona 2021. godine Gradska knjižnica i čitaonica Ilok kao suorganizator je organizirala „Tradicijske igre iločkog kraja“ u prostoru Parka grada Iloka s početkom u 10.30 sati gdje su djeca uz pratnju djelatnika knjižnice i volontera sudjelovala u igrama koje su obilježile djetinjstvo njihovih baka i djedova poput igre „skakanje u vrećama“, igra „jaje-žlica“ utrka sa svrhom upoznavanja kulturne baštine, tradicijskih običaja i sportskih igara iločkoga kraja.

🤸‍♂️🎨⚽
Nakon sportskih aktivnosti, djeca su spremno uzela svoje kistove kreativno se izražavajući na tematiku likovne radionice pod nazivom „Slikanje Iločkog polumaratona – s kistom do cilja“ i tako podržali svoje roditelje u današnjim sportskim aktivnostima.
Također, djeca su u lijepom sunčanom danu u „Zelenom čitateljskom kutku“ uz društvene igre i šaroliki izbor knjiga uživali su u čitanju priča na otvorenome.
U čitateljskom kutku smo posebno naglasili važnost boravka djece u prirodi kao prigodno mjesto za učenje i čitanje pomoću svih osjetila.
Ovim putem Gradska knjižnica i čitaonica Ilok želi zahvaliti Run4Fun, Gradu Iloku, svim sudionicima Iločkog polumaratona, roditeljima, djeci i volonterima na sudjelovanju u radionici na otvorenom i vidimo se sljedeće godine! 

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00